Безсумнівно, головним достоїнством десерту, який представлений вашій увазі, є його аромат: поєднання запаху меду та сухофруктів. Крім того, медовик з чорносливом відрізняється ніжністю, легкістю і легкістю. Навряд чи такий десерт залишить байдужим когось з ваших гостей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Чорнослив – 250 гр.
- Вершки – 250 гр.
- Волоський горіх – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати медовик з чорносливом? Просіяне борошно висипаємо в глибоку миску, туди ж висипаємо соду. Все перемішуємо.
Яйця збиваємо за допомогою міксера протягом чотирьох хвилин, додаємо до них цукор і знову збиваємо до повного розчинення цукру.
В отриману масу поступово вводимо муку. Збиваємо тісто до однорідності.
Форму для випікання устеляємо пергаментом, потім виливаємо туди ½ тіста і відправляємо його в духовку, розігріту до 160 градусів на сорок хвилин. те ж саме проробляємо з другою частиною тіста. На виході у нас має вийти два коржа.
Промитий чорнослив необхідно на п’ятнадцять хвилин залити окропом. Потім зливаємо воду і дрібно нарізаємо його.
В глибоку миску вливаємо вершки, сметану, всипаємо цукор. Все збиваємо до отримання кремоподібній маси.
Кожен корж потрібно розрізати на дві частини.
На плоску тарілку викладаємо корж, рясно промазуємо його кремом, потім посипаємо подрібненою чорносливом. Ті ж маніпуляції робимо і з іншими коржами.
Далі відправляємо торт в холодильник на кілька годин.
Тепер десерт можна подавати до столу.
Крем для медовика зі сметаною і вершками Медовик Медовик без масла Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний