Медовик з какао відрізняється більш вираженим смаком шоколаду, ніж в класичному варіанті з яскравим медовим смаком. Торт при цьому збалансований і дуже смачний. Випічка буде складатися з 12 коржів, які можна приготувати заздалегідь. Прошарок з шоколадного крему і ганаш на гіркому шоколаді зроблять цей торт справжнім шедевром.
Інгредієнти на торт діаметром 21 див.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для крему: –
- Вершки 33% – 500 мл
- Шоколад темний – 200 гр.
- Нутелла – 150 гр.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Вершки 33% – 80 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати медовик з какао, дрібно поломайте шоколад і складіть в миску.
Закип’ятити вершки і додайте до шоколаду.
Через 3 хвилини перемішайте суміш і поставте в холод на 4 години (можна довше).
В сотейник покладіть вершкове масло, цукор і мед. Розмішайте і поставте на малий вогонь, постійно перемішуючи, щоб масло розтануло і розчинився цукор. Зніміть з плити і покладіть соду.
Розмішайте і відставте на 3 хвилини в бік.
В окремій ємності закип’ятіть молоко, зніміть з вогню, всипте какао і швидко перемішайте.
Перекладіть теплу шоколадну масу з какао в тісто, розмішайте, вбийте яйця і добре перемішайте до однорідності.
Частинами додайте просіяне борошно і перемішуйте.
Тісто буде липким. Посипте його борошном, сформуйте з нього товсту ковбасу і розділіть на 12 однакових частин.
Розкладіть лист пергаментного паперу, візьміть перший шматок і розкачайте в тонкий млинець. Виделкою зробіть проколи по всій поверхні. Відправте в духовку на 7 хвилин при 180 градусах дбати. Можна випікати по 2 коржі, розмістивши їх поруч на деку.
Крем з вершків з шоколадом дістаньте з холодильника і збийте до легкості, з’єднайте з нутеллою і перемішайте.
Покладіть перший корж на плоске блюдо, змастіть кремом і накрийте наступним коржем. Краї торта теж промазывайте.
Дрібно порубаєте шоколад і закип’ятити вершки. Вилийте вершки в шматки шоколаду і залиште на 2 хвилини, перемішайте. Полийте ганашем торт зверху, дозволяючи ароматного шоколаду стікати по краях.
Поставте торт просочитися в холоді на 4-8 годин.
Приємного чаювання!
Заварний крем для медовика Медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний Медовик, просочений заварним кремом