Медовик з масляним кремом – це тонкі ароматні медові коржі в поєднанні з ніжним масляним кремом. Такий торт ідеально підійде в якості десерту на будь-яке торжество і вмить зникне з тарілок, тому що перед його приголомшливим смаком не може встояти ніхто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Мед – 2 ст. л.
  • Для крему: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Ванілін – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати медовик з масляним кремом? У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера до однорідності.

Потім в яєчно-цукрову масу додаємо мед, сіль, соду і вершкове масло. Ставимо на вогонь каструлю з водою, зверху над водою ставимо миску з тестом. Воду доводимо до кипіння і витримуємо тісто на водяній бані протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. За цей час мед і вершкове масло розтане, і у нас вийде однорідна рідка маса. Знімаємо її з водяної бані і залишаємо остигати до 45-50 градусів.

В теплу масу просіваємо борошно і замішуємо тісто. У нас виходить густе, трохи липке тісто. Викладаємо його на стіл, присипаний борошном і розкачуємо ковбаскою. Потім ділимо ковбаску на 8 рівних частин.

Кожен шматочок розкочуємо качалкою в тонкий корж, товщиною не більш 2-3 мм, постійно присипаючи борошном поверхню і качалку. Деко застеляємо пекарським папером і трохи подпыляем борошном. Тісто акуратно згортаємо на качалку, переносимо і викладаємо її на деко. У кількох місцях наколюємо виделкою, щоб не утворювалися бульбашки і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 4-6 хвилин.

Готовий корж акуратно дістаємо з духовки, і поки він гарячий, надаємо йому необхідну форму. Обрізки складаємо в сторону – вони нам потім знадобляться. Так проробляємо з усіма коржами.

Приступимо до приготування крему: у каструлю з товстим дном виливаємо молоко, насипаємо борошно, цукор і ванільний цукор. Додаємо яйце і збиваємо все на середній швидкості міксера до однорідності близько 2-3 хвилин.

В окремій ємності за допомогою міксера збиваємо вершкове масло кімнатної температури до однорідної пухкої білої маси.

Каструлю з кремом ставимо на повільний вогонь і варимо, періодично збиваючи масу міксером, щоб не утворювалися грудочки. Через 3-5 хвилин крем загусне, після цього ми знімаємо каструлю з вогню і ставимо в ємність з холодною водою, щоб крем швидше охолонув. Коли крем охолоне – починаємо збивати його міксером і в кілька етапів вводимо збите вершкове масло. Крем готовий.

Обрізки від коржів подрібнюємо в блендері, вони нам знадобляться для посипання торта.

Приступаємо до складання торта: на блюдо викладаємо перший корж, викладаємо на нього кілька ложок крему, розподіляємо крем по всій поверхні коржа і накриваємо наступним коржем. За бажанням в торт між шарами можна додати волоські горіхи і чорнослив. Таким чином, промазуємо все коржі. Останній корж і боки торта рясно змащуємо кремом і присипаємо посипкою.

Готовий торт ставимо в холодильник на 2-3 години. Потім дістаємо з холодильника, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний Торти