Ще один варіант крем з шоколаду з вершками. Готуємо масу за принципом ганаша і в кінці збиваємо її до легкості. Окремо варто згадати про використовуваний шоколад. По-перше, він повинен бути якісним і не включати в себе замінники какао-масла. По-друге, краще використовувати продукт з відсотком вмісту какао близько 60%. Якщо відсоток буде вище, крем вийде щільніше, і навпаки. У будь-якому випадку, одержувану щільність можна регулювати кількістю вершків, додаючи їх при необхідності у більшій чи меншій кількості.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 100 мл
  • Ваніль – за смаком
  • Коньяк – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування вершково-шоколадного крему для бісквітного торта. Шоколад ламаємо на шматочки і поміщаємо в термостійку миску або сотейник. Як варіант, плитку можна порубати ножем або натерти на крупній тертці. Далі плавим шоколад до рідкого стану. Можна робити це на плиті на водяній бані або в мікрохвильовці. У будь-якому випадку під час плавлення необхідно часто помішувати шоколад, щоб він плавився рівномірно.

Вершки в окремій ємності нагріваємо до гарячого стану. Вливаємо їх до розтопленого шоколаду тонкою цівкою, одночасно помішуючи лопаткою або ложкою загальну масу. Після введення всього обсягу вершків ретельно вимішуємо крем, щоб не залишилося нерівномірно оброблених ділянок.

В останню чергу вливаємо вказану кількість коньяку, ваніль за смаком і ще раз ретельно перемішуємо.

Отриману масу накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник як мінімум на три години. Зручно готувати крем і залишати його для охолодження на ніч, а зранку продовжувати процес. Після охолодження маса приймає щільну консистенцію, стає стійкою і добре тримає форму.

Міксером на середній швидкості починаємо збивати охолоджений крем до легкості і легкого посвітління. Працюємо дві-три хвилини, важливо не перестаратися, щоб не порушити текстуру. Після збивання кремом можна відразу вкривати коржі і вирівнювати поверхню і краю торта. Також можна перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою і відсадити різні декорації.

Приємного апетиту!

Вершково-шоколадний крем для торта Крем для бісквітного торта Крем для торта Крем для торта з вершків Торти Шоколадний крем для бісквітного торта