Медовик з вершковим кремом точно варто спробувати приготувати! Хто давно пече медові торти, той має свій перевірений рецепт, проте іноді можна поекспериментувати і спробувати щось нове, навіть якщо це й добре забуте старе! Наприклад, варто лише замінити заварний крем вершковий, як медовик тут же придбає абсолютно новий смак і аромат. Торт за цим рецептом вийде дуже ніжним, соковитим і неймовірно смачним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 50 гр.
  • Для крему: –
  • Сметана 20% – 350 гр.
  • Вершки 33% – 250 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування медовика з вершковим кремом? На водяній бані розтопити в каструльці мед разом з вершковим маслом: поки продукти розтоплюються, їх необхідно акуратно помішувати, щоб не пригоріли. Потім додайте соду і розмішуйте, щоб отримати масу карамельного кольору. Дайте цій масі охолонути.

В окремій ємності міксером збийте яйце, щоб отримати пишну білу масу.

До яйцю додайте медово-масляну суміш, розмішайте.

По частинах введіть в тісто борошно.



Ложкою замісити тісто, поки воно не стане занадто щільним, а потім викладіть тісто на стіл і замісіть приємне на дотик, гладке тісто руками. Скачайте тісто в кулю. Для того, щоб отримати гладкі та м’які коржі, можна не додавати всю муку повністю, а залишити її невелика кількість для підсипки при розкочуванні коржів.

Тісто розділіть на 6-7 кульок, прикрийте їх харчовою плівкою і поставте в холод мінімум на 30-40 хвилин.

Потім по одному діставайте кульки з холодильника і розгортайте в тонкі кухлі. Робити це можна як на пергаменті, так і на тонкій знімною формі для випічки коржів. Качалку, форму (або пергамент) також потрібно трохи присипати борошном. Розкатаний пласт обріжте по краях, використовуючи кришку або форму потрібного вам діаметра, потім наколіть корж виделкою, щоб вона не здувся. Випікайте при 180 градусах кожен корж не більше 4-5 хвилин.


Гарячі коржі повністю остудіть на рівній поверхні, лише потім їх можна змащувати кремом і складати стопкою.


Сметану збийте з цукровою пудрою. Щоб крем став густішим, в нього можна додати загущувач для вершків і збити.

Окремо збийте вершки. Збивання припиняється тоді, коли на поверхні вершків почнуть залишатися візерунки від віночка.



Щоб отримати крем, збиті вершки ложкою або лопаткою з’єднайте з солодкою сметаною і збийте разом. Крем вийде густим і насиченим смаком.
Зберіть торт, промазуючи кожен корж кремом. Крем буде жирним і чудово покриє собою не тільки верх торта, але і його боки.


Можна з’єднати кремом 6 коржів, а сьомий корж розкришити блендером в дуже дрібну або велику крихту і обсипати нею торт.


Дайте торту мінімум 6 годин настоятися в холодильнику і подавайте до столу!

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з магазинної сметани Медовик з вершками Медовик радянського часу класичний Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою Торти