В приготуванні тортів часто використовують фрукти і ягоди, з них роблять прикраси або соковиті прошарку між коржами. Такі десерти виходять в міру солодкими і ніжними. Медовик також добре поєднується з різними фруктами, ви можете підібрати ті, які подобаються вам.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Мед – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 150 – 200 гр.
- Ківі – 1 – 2 шт.
- Банан – 1 – 2 шт.
- Полуниця – 4 – 5 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати медовик з заварним кремом і фруктами. Поставте на вогонь каструлю, наполовину наповнену водою, доведіть рідину до кипіння. Поставте каструлю поменше на парову баню, змішайте в ній цукор, вершкове масло і мед, постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідності. Потім додати гашену оцтом соду і збиті яйця, перемішайте і тримайте все на паровій бані ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь.
Невеликими порціями введіть борошно і замісіть тісто. Оберніть його в харчову плівку і покладіть в морозилку на 20-30 хвилин.
Дістаньте тісто з морозилки, розділіть його на 8-9 частин. З кожної частини розкачати цілий пласт завтовшки 4-5 міліметрів, робіть це відразу на пекарської папері. З допомогою тарілки або кришки від каструлі з потрібним діаметром обріжте пласти до правильної круглої форми.
На деко викладіть корж разом з пекарської папером. Випікайте корж при 200 градусах 3-5 хвилин, при цьому інші коржі накрийте харчової плівкою і тримайте в холодильнику.
Коли всі коржі будуть готові, розкачайте з обрізків тесту довільний пласт, запечіть її в духовці, остудіть і подрібніть до крихти з допомогою блендера.
Приготуйте крем. Збийте віночком яйце і цукор до повного розчинення цукру. Потім влийте молоко, всипте борошно, перемішайте до однорідності. Вилийте цю суміш в сотейник, поставте його на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть до того моменту, поки він не почне густіти. За консистенцією крем повинен нагадувати дуже густу сметану. Вимкніть вогонь і дайте крему трохи охолонути.
Коли крем охолоне, додайте до нього вершкове масло і збийте все разом до отримання повітряної маси.
Фрукти помийте і дрібно наріжте.
Сформуйте торт на плоскому блюді таким чином, викладайте коржі один на одного, промазуючи кожен шар кремом і викладаючи нарізані фрукти. Верхній корж і боки торта також змастіть кремом, посипте медовик раніше підготовленої крихтою. Приберіть торт для просочення в холодильник на 8-10 годин. Перед тим, як подати торт на стіл, прикрасьте його свіжими фруктами.
Приємного апетиту!
Заварний крем для медовика Медовик Медовик з заварним кремом Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний