В інгредієнтах необхідних для приготування меренгового рулету відсутній борошно, тому даний десерт ідеально підходить для тих, у кого непереносимість глютену. При цьому він абсолютно не поступається за своїми смаковими якостями десертів, приготованим з використанням пшеничного борошна.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для меренги: –
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукрова пудра – 220 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Вершки 33% – 100 гр.
- Сир сирний – 100 гр.
- Цукрова пудра (для крему) – за смаком
- Банан – 2 шт.
- Полуниця – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати меренговый рулет з полуницею та бананом легко! Відокремте білки від жовтків. Стежте, щоб білки не потрапила крапля жовтка, так як яєчний жовток це жир, який буде перешкоджати згодом процесу збивання білка.
Перелийте білки в чашу міксера, яка повинна бути сухою і чистою. Всипте в білки щіпку лимонної кислоти і почніть їх збивати на середній швидкості. Як тільки білки взобьются в піну, збільшіть швидкість до максимуму. Поступово засинайте під взбивающиеся білки цукрову пудру, робіть це акуратно, щоб пудра не розліталася з-за швидкого руху віночка. Збивайте білки з цукровою пудрою, поки маса не стане стійкою і не придбає глянсовий блиск. Потім знизьте обороти до мінімальних, всипте кукурудзяний крохмаль і збивайте масу ще 15 секунд.
Розігрійте духовку до 150°С. Деко застеліть силіконовим або антипригарним килимком, також можна скористатися якісним пергаментів. Збиту білкову масу перекладіть на деко, розрівняти по всій його площі. Меренговый корж перед випічкою повинен мати прямокутну форму і товщину не більше 1 див. Поставте деко з меренговым коржем в духовку на середній рівень і випікайте до готовності 20-25 хвилин.
Після того як ви дістанете готовий меренговый корж з духовки накрийте його рушником і за допомогою іншого дека або металевої решітки переверніть так, щоб його верхня частина опинилася внизу. Дайте меренговому коржу повністю охолонути.
Приготуйте крем з кисломолочного сиру, вершків і цукрової пудри. Для цього збийте разом всі холодні інгредієнти міксером до густоти. Не лякайтеся, що спочатку майбутній крем буде мати рідку консистенцію, через 10-15 хвилин збивання він почне густіти.
Вийшов крем перекладіть на остиглий корж і розподіліть рівним шаром.
полуницю Промийте і наріжте на невеликі шматки. Банани очистіть від шкірки і наріжте на кружечки.
Рівномірно розподіліть нарізану полуницю і банани на меренговый корж покритий кремом.
Обережно поверніть корж з вершковим кремом, полуницею і бананами в рулет. Робіть це, допомагаючи собі рушником. Накрийте рулет фольгою і поставте в холодильник на 2 години.
Перед подачею обріжте у рулету нерівні краї і прикрасьте на свій розсуд.
Приємного апетиту!
Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею