Млинці без дріжджів виходять тонкими і ніжними. Такі млинці добре поєднуються не тільки з солодкими начинками з варення або джему, свіжих ягід або фруктів, але і всілякими солоними наповнювачами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 75 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло – для змазування
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців без дріжджів? Візьміть ємність і просійте борошно пшеничне кілька разів. Додайте трохи солі.

просіяної борошні зробіть поглиблення, розбийте охолоджене куряче яйце. Добре перемішайте.

В окремій ємності з’єднайте молоко з питною водою і цукровим піском. Поступово влийте рідкі інгредієнти до сухих, добре розмішуючи до однорідної маси за допомогою міксера на середній швидкості, намагаючись, щоб не залишилося грудочок. У тісто влийте рослинне масло і ретельно перемішайте, залиште відпочити на столі близько 15 хвилин.

Увімкніть плиту. Добре розігрійте сковороду. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. З допомогою ополоника налийте невелику кількість млинцевого тіста і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Коли краєчок стане рум’яним, з допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до золотистої скоринки.

Готові млинці без дріжджів складіть один на одного, змастити шматочком вершкового масла.

Гарячі подавайте млинці з варенням або зі сметаною, з ікрою або соусом з часником і зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці класичні Млинці на воді, молоці і яйцях Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масленицу Російські млинці Тонкі млинці на молоці