Млинці без дріжджів виходять тонкими і ніжними. Такі млинці добре поєднуються не тільки з солодкими начинками з варення або джему, свіжих ягід або фруктів, але і всілякими солоними наповнювачами.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 75 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло – для змазування
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців без дріжджів? Візьміть ємність і просійте борошно пшеничне кілька разів. Додайте трохи солі.
просіяної борошні зробіть поглиблення, розбийте охолоджене куряче яйце. Добре перемішайте.
В окремій ємності з’єднайте молоко з питною водою і цукровим піском. Поступово влийте рідкі інгредієнти до сухих, добре розмішуючи до однорідної маси за допомогою міксера на середній швидкості, намагаючись, щоб не залишилося грудочок. У тісто влийте рослинне масло і ретельно перемішайте, залиште відпочити на столі близько 15 хвилин.
Увімкніть плиту. Добре розігрійте сковороду. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. З допомогою ополоника налийте невелику кількість млинцевого тіста і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Коли краєчок стане рум’яним, з допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до золотистої скоринки.
Готові млинці без дріжджів складіть один на одного, змастити шматочком вершкового масла.
Гарячі подавайте млинці з варенням або зі сметаною, з ікрою або соусом з часником і зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці класичні Млинці на воді, молоці і яйцях Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масленицу Російські млинці Тонкі млинці на молоці