Вегетаріанський і одночасно пісний варіант млинців особливо актуальне в масляний тиждень, коли так хочеться це смачне блюдо, але не в шкоду своїй фігурі. Млинці приготуємо з вівсяних пластівців і крохмалю з використанням насіння льону, які так корисні для здоров’я. Вони виходять ажурні і тонкі, їх неперевершений смак ви напевно оціните.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вівсяна крупа – 50 гр.
- Вода мінеральна – 250 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати млинці без яєць і борошна, вівсянку і насіння льону засипте в кавомолку і перемолите до структури борошна. Перекладіть сипку масу в миску і додайте крохмаль, сіль, цукор, ванілін і розпушувач. Влийте газовану воду і розмішайте до однорідної консистенції.
розігрійте Сковороду і змастіть маслом. Перед тим, як взяти тісто черпаком, добре розмішайте по дну, так як крохмаль буде осідати. Вилийте порцію тесту на сковороду і смажте на середньому вогні.
Нехай вас не бентежать утворюються дірочки на млинцях, при цьому вони будуть міцні і не будуть рватися.
Коли низ зарум’яниться, переверніть млинець на другу сторону і обсмажте.
Млинці виходять дуже тонкі і красиві. Складіть їх на тарілку і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці без борошна Млинці без яєць Млинці з вівсянки Млинці на воді Млинці на мінералці