напередодні Масниці ділимося з вами рецептом ніжних тонких млинчиків з начинкою з м’ясного фаршу. Щоб урізноманітнити м’ясну начинку ми додали в неї капусту – вийшов відмінний варіант соковитою начинки. Такі млинці можна заготовити про запас і заморозити їх у морозилці. Вони відмінно зберігаються і після розморожування не втрачає свій приголомшливий смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.33 ч. л.
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Капуста білокачанна (нашаткована) – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Зелень – 4 – 5 гілок

Процес приготування:

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Часник чистимо і теж шаткуємо дрібними кубиками.

Капусту дрібно шаткуємо. Цибулю і часник викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і пасеруємо до появи золотистого кольору. Потім в сковороду викладаємо капусту, солимо і перчимо і обсмажуємо на великому вогні пару хвилин. Після того, як капуста пустила сік, зменшуємо вогонь, накриваємо овочі кришкою і тушкуємо у власному соку до напівготовності.

Потім, у сковороду викладаємо фарш, перемішуємо його з овочами, додаємо сушену зелень і доводимо начинку до повної готовності. Після цього посипаємо начинку свіжої рубаною зеленню, залишаємо, щоб начинка охолола.

За цей час ми замісимо тісто на млинці і посмажимо їх. Яйця збиваємо з цукром за допомогою віночка, потім додаємо просіяне борошно і у кілька етапів вводимо молоко. Добре перемішуємо тісто, щоб не було грудочок. Сковороду для млинців ставимо на вогонь, змащуємо її рослинним маслом і наливаємо 2-3 столові ложки тіста. Підсмажуємо млинець до золотистого кольору, потім перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку близько 30 секунд. Таким чином, смажимо все млинці.

В кожен млинець кладемо по столовій ложці начинки і звертаємо млинець конвертом. Якщо млинчиків виходить дуже багато – їх можна заморозити, помістивши в пакети для заморозки.

Перед подачею млинці досить підсмажити на рослинному або вершковому маслі і теплими подати на стіл. Приємного апетиту!

Млинці Млинці з м'ясом Млинці з фаршем Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці Фаршировані млинці з начинкою Яєчні млинці