Смачні ніжні ажурні млинці на вівсяному молоці – відмінний варіант для людей, у яких є непереносимість лактози. За смаковими якостями вони ні чим не поступаються млинців на молоці і, звичайно ж, значно смачніше млинчиків на воді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • вівсяне Молоко – 500 мл
  • Ванілін – 1 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – пучок

Процес приготування:

Готувати млинці на вівсяному молоці легко! У глибоку миску розбиваємо яйце, змішуємо його з цукром і сіллю, збиваємо.

Потім додаємо ванілін, вівсяне молоко і просіваємо борошно.

Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок. На цьому етапі тісто буде густим.

Тісто розводимо водою і добре перемішуємо. У нас вийшла однорідне рідке тісто.

На заключному етапі додаємо в тісто рослинне масло, перемішуємо і приступаємо до приготування млинців.

Сковороду для випічки млинців розігріваємо на середньому вогні.

Перед випічкою першого млинця сковороду змащуємо рослинним маслом. Надалі масло нам не знадобиться, так як воно вже міститься в тесті.

Наливаємо в сковороду половину ополоника тіста і рівномірно круговими рухами розподіляємо його по сковороді.

Смажимо млинець до золотистого кольору, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще близько хвилини.

Готові млинці звертаємо в рулетики, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням. Подаємо млинці на вівсяному молоці в теплому вигляді з джемом або медом. Приємного апетиту!

Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Тонкі млинці