Пісні млинці на дріжджах і воді вживають в якості хліба або основи для бутербродів, а також в якості десерту, якщо до них подати солодкі наповнювачі начебто варення, повидла або джему.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на дріжджах пісні. У невелику миску всипте столову ложку цукрового піску, пару столових ложок пшеничного борошна, викладіть дріжджі, влийте склянку теплої питної води, попередньо підігрів її, і добре перемішайте віночком до повного розчинення дріжджів. Оберніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце приблизно на півгодини.

Візьміть глибоку миску просійте в неї залишилася пшеничне борошно, додайте сіль та цукровий пісок, влити теплу воду і необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте, додайте піднялася опару. Вимішуйте тісто до однорідної консистенції з допомогою віночка. Накрийте і залиште приблизно на годину при кімнатній температурі.

Коли тісто добре підійде і збільшиться в обсягах, розігрійте на середньому вогні сковороду, на якій будете випікати млинці. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, з допомогою ополоника налийте тісто і розподіліть його по всій поверхні. Випікайте до золотистої скоринки з двох сторін.

Випікайте млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто. Готові млинчики подавайте на стіл з улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

Млинці без молока Млинці без яєць Млинці на воді без молока Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну Пісні млинці на дріжджах Товсті млинці