Пісні млинці на дріжджах і воді вживають в якості хліба або основи для бутербродів, а також в якості десерту, якщо до них подати солодкі наповнювачі начебто варення, повидла або джему.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 400 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на дріжджах пісні. У невелику миску всипте столову ложку цукрового піску, пару столових ложок пшеничного борошна, викладіть дріжджі, влийте склянку теплої питної води, попередньо підігрів її, і добре перемішайте віночком до повного розчинення дріжджів. Оберніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце приблизно на півгодини.
Візьміть глибоку миску просійте в неї залишилася пшеничне борошно, додайте сіль та цукровий пісок, влити теплу воду і необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте, додайте піднялася опару. Вимішуйте тісто до однорідної консистенції з допомогою віночка. Накрийте і залиште приблизно на годину при кімнатній температурі.
Коли тісто добре підійде і збільшиться в обсягах, розігрійте на середньому вогні сковороду, на якій будете випікати млинці. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, з допомогою ополоника налийте тісто і розподіліть його по всій поверхні. Випікайте до золотистої скоринки з двох сторін.
Випікайте млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто. Готові млинчики подавайте на стіл з улюбленим варенням.
Приємного апетиту!
Млинці без молока Млинці без яєць Млинці на воді без молока Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну Пісні млинці на дріжджах Товсті млинці