Млинці на йогурті виходять ще ніжніше, ніж кефірні. Приготуємо їх заварними, так вони будуть м’які, повітряні і легкі. Йогурт використовуйте середньої жирності. Можна взяти кисло-молочний продукт без добавок, але тоді регулюйте кількість цукру, так як в рецепті будемо використовувати солодкий полуничний.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Йогурт питний (фруктовий) – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Вода кип’ячена – 100 мл
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати млинці на питне йогурті? Йогурт заздалегідь дістаньте з холодильника для придбання ним кімнатної температури. Перелийте його в миску.
Вбийте яйце і всипте цукор і добре розмішайте з допомогою віночка.
Всипте просіяне борошно і соду і знову перемішайте.
Вливайте окріп в тісто невеликий струменем і одночасно перемішуйте.
Додайте масло, ще раз змішайте інгредієнти і залиште тісто постояти 15 хвилин.
Розігрійте сковороду, зробіть середній вогонь і змастіть її шматочком сала, нарубав його на виделку, або олією.
Виливайте тісто на сковороду з допомогою ополоника і розподіляйте, нахиляючи її в сторони. Посмажте млинці з обох сторін, перевертаючи плоскою лопаткою.
Готові млинці укладіть один на одного, при бажанні можна змастити вершковим маслом.
Подавайте млинці з варенням, джемом або свіжими ягодами.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Млинці без молока Млинці на воді без молока Млинці на окропі без молока Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці