Млинці на йогурті виходять ще ніжніше, ніж кефірні. Приготуємо їх заварними, так вони будуть м’які, повітряні і легкі. Йогурт використовуйте середньої жирності. Можна взяти кисло-молочний продукт без добавок, але тоді регулюйте кількість цукру, так як в рецепті будемо використовувати солодкий полуничний.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Йогурт питний (фруктовий) – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 100 мл
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати млинці на питне йогурті? Йогурт заздалегідь дістаньте з холодильника для придбання ним кімнатної температури. Перелийте його в миску.

Вбийте яйце і всипте цукор і добре розмішайте з допомогою віночка.

Всипте просіяне борошно і соду і знову перемішайте.

Вливайте окріп в тісто невеликий струменем і одночасно перемішуйте.

Додайте масло, ще раз змішайте інгредієнти і залиште тісто постояти 15 хвилин.

Розігрійте сковороду, зробіть середній вогонь і змастіть її шматочком сала, нарубав його на виделку, або олією.

Виливайте тісто на сковороду з допомогою ополоника і розподіляйте, нахиляючи її в сторони. Посмажте млинці з обох сторін, перевертаючи плоскою лопаткою.

Готові млинці укладіть один на одного, при бажанні можна змастити вершковим маслом.

Подавайте млинці з варенням, джемом або свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Млинці без молока Млинці на воді без молока Млинці на окропі без молока Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці