Млинці на кефірі люблять не тільки за їх неповторний смак, але і за універсальність: їх можна подавати в якості закуски, десерти, повноцінного сніданку або вечері. Ми представляємо вашій увазі рецепт приготування цього ласощі з додаванням кефіру.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 л
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі 1 літр? Злегка підігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або на плиті.

Потім виливаємо його в окрему глибоку миску.

Туди ж відправляємо курячі яйця, сіль, цукор, рослинна олія. Все перемішуємо.

Після цього вводимо в загальну масу просіяне борошно.

Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти досить рідким.

На розігріту сковорідку, змащену вершковим або рослинним маслом, виливаємо невелику кількість тіста, формуючи з нього млинець, рівномірно розподіляємо його по сковорідці і підсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Млинці можна подавати як гарячими, так і холодними зі сметаною або варенням.

Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці на кефірі без соди Млинці на Масляну Російські млинці