Млинці на кефірі люблять не тільки за їх неповторний смак, але і за універсальність: їх можна подавати в якості закуски, десерти, повноцінного сніданку або вечері. Ми представляємо вашій увазі рецепт приготування цього ласощі з додаванням кефіру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1 л
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі 1 літр? Злегка підігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або на плиті.
Потім виливаємо його в окрему глибоку миску.
Туди ж відправляємо курячі яйця, сіль, цукор, рослинна олія. Все перемішуємо.
Після цього вводимо в загальну масу просіяне борошно.
Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти досить рідким.
На розігріту сковорідку, змащену вершковим або рослинним маслом, виливаємо невелику кількість тіста, формуючи з нього млинець, рівномірно розподіляємо його по сковорідці і підсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Млинці можна подавати як гарячими, так і холодними зі сметаною або варенням.
Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці на кефірі без соди Млинці на Масляну Російські млинці