Рецепт ідеального сніданку: парочка ніжних бананових млинців з чашкою ароматної кави. На це піде мінімум витрат і часу – і прекрасний сніданок вже готовий. Порадуйте своїх близьких таким смачним початком дня і гарний настрій у вашій родині буде забезпечено на весь день.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Банан (стиглий) – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,25 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 0,5 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці без цукру. У глибоку миску просіваємо борошно і розпушувач, додаємо сіль і ванілін. Всі інгредієнти перемішуємо вінчиком.

В борошняну суміш вводимо молоко і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. У нас вийшло досить густе тісто.

Банани для млинчиків вибираємо стиглі, з присмерковою шкіркою. Тоді вони будуть м’які і солодкі. Необхідно банани розім’яти в пюре, зробити це можна за допомогою виделки або блендера. Викладаємо бананове пюре в тісто і перемішуємо.

У тісто додаємо розтоплене вершкове масло (його можна замінити оливковою або іншим улюбленим маслом), добре перемішуємо і приступаємо до приготування млинців.

Розігріту сковороду змащуємо олією і викладаємо тісто. Ми будемо смажити по кілька невеликих млинців, так буде зручніше їх перевертати. Враховуйте, що млинці з бананом більш вологі, ніж звичайні, не варто їх пересмажувати. Обсмажуємо млинці по кілька хвилин з кожного боку і знімаємо зі сковороди.

Готові теплі млинці подаємо на стіл з рідким медом, йогуртом або кленовим сиропом. Приємного чаювання!

Млинці без яєць на молоці Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Товсті млинці на молоці