Млинці на окропі і кефірі виходять тонкими, ніжними і ажурними. Такі млинці можна нафарширувати улюбленою начинкою або подавати зі згущеним молоком та іншими солодкими наповнювачами, які приносять вам задоволення. В якості соусу можна використовувати натуральний йогурт або сметану.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Окріп – 200 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати млинці на окропі і кефірі легко! Розбийте курячі яйця кімнатної температури в глибоку миску, додайте сіль і збийте з допомогою віночка.

Додайте цукровий пісок, перемішайте до однорідної консистенції.

Кефір кімнатної температури вилийте в глибоку ємність і додайте харчову соду, ретельно перемішайте.

Кефірну масу перелийте до яєчної маси і перемішайте віночком.

До отриманої масі просійте борошно пшеничне в кілька прийомів і перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте окріп і поступово влийте в тісто, ретельно перемішуючи міксером на середній швидкості, щоб не було грудочок. Залиште тісто відпочити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Влийте необхідну кількість рослинної олії в відпочиле тісто і перемішайте.

добре розігрійте Сковороду, змастіть краплею олії поверхню. З допомогою ополоника рівномірно розподіліть млинцеве тісто. Смажте, поки верх млинця не стане матовим, з допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.

Таким чином, посмажте всі млинці. За бажанням готові млинчики змастіть невеликим шматочком вершкового масла. Подавайте млинці на кефірі і окропі з улюбленими соусами.

Приємного апетиту!

Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на кефірі Млинці на окропі без молока Тонкі млинці Тонкі млинці на кефірі з дірочками