З кукурудзяного борошна можна приготувати смачні та корисні млинці. Вони будуть мати гарний сонячний колір і незвичайний смак і не містити глютену. Рецепт простий. Подати такі млинці до сніданку можна з будь-якою начинкою.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 40 мл
  • Мука кукурудзяна – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки: –
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на кефірі з кукурудзяним борошном. В чашу або миску розбийте яйце, додайте до нього за своїм смаком сіль і перець.

Додайте до яйця трохи підігрітий кефір і все перемішайте віночком.

Потрібну кількість кукурудзяного борошна змішайте з розпушувачем і додайте її в мисочку.

Віночком замісіть однорідне тісто. Залиште на 10 хвилин, щоб кукурудзяне борошно добре набухла.

Добре розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте на ньому млинець з обох боків до золотистого кольору. Смажте на середньому вогні.

Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру. Помідор і зелень промийте і наріжте. Цю покладіть начинку на одну половинку випеченого млинця і закрийте її іншою половинкою.

Заваріть чай і відразу подайте приготований кукурудзяний блін до сніданку.

Приємного апетиту!

Млинці без борошна Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці без соди Млинці на кефірі без соди Млинці на Масляну