Рецепт, який точно не залишить родину байдужою, – рум’яні, соковиті і ароматні млинці на кефірі з м’ясом. Випечені млинці розлітаються з тарілки зі швидкістю світла, тому заздалегідь підготуйтеся до такого розвитку подій і запасіться другою порцією.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • М’ясо – 400 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Вода гаряча – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі з м’ясом? М’ясо відварити, остудити, перекрутити через м’ясорубку.

Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити до рум’яного кольору.

Додати до цибулі фарш, трохи води і тушкувати близько 5 хвилин.

В глибокій мисці збити яйця з цукром і сіллю, влити кефір і гарячу воду, перемішати.

Поступово ввести борошно, замішуючи тісто. Додати соду і рослинне масло, все ретельно перемішати.

Сковороду розігріти, обсмажити спочатку на ній млинці з одного боку до появи пухирців.

Потім перевернути млинець і обсмажити на другій стороні до рум’яності.

На млинець викласти трохи м’яса з цибулею.

Закрити начинку краєм млинця, приплюснути лопаткою.

Загнути правий і лівий краї млинця.

Загорнути блін до кінця.

Те ж саме проробити і з іншими млинцями.


За бажанням можна обсмажити готові млинці з м’ясом з двох сторін на рослинній олії до утворення золотистої скоринки. Так наші млинці на кефірі з м’ясом стануть ще смачніше.

Млинці готові – пальчики оближеш!

Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці з м'ясом Млинці класичні Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Фаршировані млинці з начинкою