Спекти повітряні, з ажурними дірочками млинці можна не тільки на солодкому молоці, але і на кефірі. А для того, щоб такі млинці вийшли ще й тонкими, тісто для них не повинно бути густим. Начинкою для млинчиків може бути все, що завгодно: солодкий сир з сухофруктами, м’ясний або овочевий фарш, подрібнені курячі сердечка або печінку і т. д.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Кефір – 0.5 л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Вода – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців на кефірі з начинкою. Яйця розбийте в миску, додайте цукор і сіль за смаком.
Кефір влийте в миску, він може бути будь-якої температури, гріти його не обов’язково.
розмішайте Тісто і досипте борошно.
За допомогою віночка замісіть густе тісто, в якому не повинно бути ніяких грудочок.
У киплячу воду, налиту в стакан, додайте соду і швидко розмішайте.
Додайте окріп з содою в тісто, розколотіть віночком. Тісто відразу ж спіниться і стане більш рідким. Якщо у вас не густий, а рідкий кефір, тоді окропу додайте не 300, а 250-200 мл
Додайте в тісто олію і знову його вимісіть.
Печіть кожен млинець спочатку з одного боку на розпеченій сковороді на помірному вогні.
Перевертайте млинець на другу сторону і допекайте його до готовності. Одна сторона млинця вийде з дірочками, а друга – гладкою.
Змащуйте млинці розтопленим вершковим маслом, якщо плануєте подавати їх стопкою, а якщо будете загортати в них начинку, тоді масло не потрібно.
Приємного апетиту!
Мереживні млинці Млинці без дріжджів Млинці на воді без молока Млинці на кефірі Млинці на окропі Оригінальні млинці на Масляну