Скоро масляна. А яка ж масляна обходиться без млинців?! Тонкі млинці можна готувати на основі кефіру, вони виходять м’якими, повітряними з великою кількістю бульбашок. А окріп дозволяє додати клейкості борошні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Окріп – 250 мл
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на кефірі, заварені окропом. Яйця збийте з двома ложками цукру.
В кефірі розчиніть соду і перелийте його до збитим яйцям. Добре перемішайте.
Просійте борошно, додайте її до рідких інгредієнтів і замісіть тісто без грудочок.
Влийте соняшникову олію в тісто, перемішайте.
Збиваючи вінчиком або міксером, тісто повільно влийте окріп. Замішують тісто до однорідної консистенції.
Розігрійте сковороду, змастіть маслом денце. Вливайте невелику кількість тіста, щоб вийшли тонкі млинці, смажте з двох сторін.
Тонкі млинці змащуйте маслом і складайте на блюдо. Їх можна подавати на сніданок зі сметаною або варенням, а можна загортати в них начинку.
Приємного апетиту!
Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці класичні Млинці на кефірі Млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі