На кислому молоці млинці виходять дуже красивими, ноздреватыми, пишними, пружинистими і, само собою, смачними! Соду для такого тіста можна гасити, якщо кислоти в молоці досить. Кількість борошна залежить від вашого бажання: чим більше додасте, тим товщі будуть млинці, однак занадто густе, як на оладки, тісто все ж не варто робити.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Молоко кисле – 1 л
  • Борошно пшеничне – 2.5 – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на кислому молоці. Щоб млинці вийшли більш пишними, рекомендується заздалегідь дістати з холодильника яйця і кисле молоко, щоб ці інгредієнти нагрілися до кімнатної температури. У миску розбийте молоко, додайте сіль, цукор, молоко кисле і соду. Обов’язково загасіть соду оцтом, якщо молоко не дуже кисле. Розмішайте масу віночком.

Додайте трохи борошна, і все гарненько перемішайте.

Потім вводите частинами борошно, щоб легко було орудувати віночком, адже в тестовій масі не повинно бути грудок. В результаті у вас повинно вийде в міру щільне, однорідне тісто. Дайте йому настоятися, щоб борошно добре розбухла, і маса придбала однорідність.

Через півгодини додайте рослинне масло в тісто, знову його гарненько розмішайте і приступайте до випічки товстих млинці на добре розігрітій сковорідці. Печіть млинці з кожного боку до готовності, вогонь – середній, щоб млинці всередині встигли пропектися.

Складайте готові млинці в стопку, змащуючи кожен шматочком вершкового масла, щоб млинці не злипалися і набували приємний вершковий смак. Їжте їх гарячими зі сметаною і варенням.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці