На кислому молоці млинці виходять дуже красивими, ноздреватыми, пишними, пружинистими і, само собою, смачними! Соду для такого тіста можна гасити, якщо кислоти в молоці досить. Кількість борошна залежить від вашого бажання: чим більше додасте, тим товщі будуть млинці, однак занадто густе, як на оладки, тісто все ж не варто робити.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Молоко кисле – 1 л
- Борошно пшеничне – 2.5 – 3 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців на кислому молоці. Щоб млинці вийшли більш пишними, рекомендується заздалегідь дістати з холодильника яйця і кисле молоко, щоб ці інгредієнти нагрілися до кімнатної температури. У миску розбийте молоко, додайте сіль, цукор, молоко кисле і соду. Обов’язково загасіть соду оцтом, якщо молоко не дуже кисле. Розмішайте масу віночком.
Додайте трохи борошна, і все гарненько перемішайте.
Потім вводите частинами борошно, щоб легко було орудувати віночком, адже в тестовій масі не повинно бути грудок. В результаті у вас повинно вийде в міру щільне, однорідне тісто. Дайте йому настоятися, щоб борошно добре розбухла, і маса придбала однорідність.
Через півгодини додайте рослинне масло в тісто, знову його гарненько розмішайте і приступайте до випічки товстих млинці на добре розігрітій сковорідці. Печіть млинці з кожного боку до готовності, вогонь – середній, щоб млинці всередині встигли пропектися.
Складайте готові млинці в стопку, змащуючи кожен шматочком вершкового масла, щоб млинці не злипалися і набували приємний вершковий смак. Їжте їх гарячими зі сметаною і варенням.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці