Млинці на ряжанці мають вершковим смаком, не включають в себе яєць. В тісто додається для розпушення мінералка. Млинці виходять досить еластичними і добре відстають від сковороди.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ряжанка – 500 мл
- Вода мінеральна – 250 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на ряжанці без яєць. Двічі просіяти борошно з розпушувачем в миску.
Влити ряжанку, додати сіль і цукор, перемішати. Вийде тісто густоватой консистенції. В залежності від борошна її кількість може зменшуватися або збільшуватися.
Влити в тісто мінеральну воду кімнатної температури.
Все збити міксером до однорідності і дати тісту постояти 10 хв.
Розжарити сковороду на сильному вогні. Сковороду змастити маслом або салом.
Виливати по порції тесту на сковороду, випікати млинці на одній стороні.
Перевертати млинець і готувати ще близько 25 сек. на іншій стороні. Скласти млинці стопкою, кожен млинець можна промаслить вершковим маслом.
Подавати млинці до столу відразу ж з будь-ягідними соусами, фруктовими джемами, гарячим шоколадом або розтопленої горіховою пастою.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці без соди Млинці без яєць Млинці на воді Оригінальні млинці на Масляну Пісні млинці на мінералці