Якщо ви ніколи не готували млинці на сироватці – це ваш шанс отримати незабутнє гастрономічне задоволення. Рецепт до непристойності простий, а результат чудовий – тонкі і смачні млинці з дірочками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Молочна сироватка – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – за бажанням

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на сироватці. Налийте сироватку в каструлю і трохи підігрійте, але не кип’ятіть.

Зачерпніть ополоником невелику кількість сироватки і налийте в невелику миску. Сироватка знадобиться, щоб погасити харчову соду.

В сироватку, що залишилася, додайте цукровий пісок і сіль.

Заздалегідь просіяти пшеничне борошно через сито. Потім поступово введіть просіяне борошно в рідку масу, добре перемішуючи віночком після кожного прийому.

Розбийте куряче яйце і додайте в тісто. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Поставте миску з залишеної сироваткою на середній вогонь, доведіть до кипіння.

Додати харчову соду і перемішайте. Харчову соду погашену в сироватці влийте в вийшло раніше тісто і ретельно перемішайте. Готовому тісту дайте постояти 25 хвилин.

добре нагрійте Сковороду. Змастіть її буквально краплею олії, скориставшись силіконової пензликом.

З допомогою ополоника налийте млинцеве тісто. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Коли тісто на сковороді стане матовим і краєчок підрум’яниться, з допомогою лопатки переверніть млинець на іншу сторону. Смажте ще близько хвилини. Готові млинчики змащуйте невеликим шматочком вершкового масла.

Млинці складіть на чотири частини і подавайте з повидлом або сметаною.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Заварні млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на окропі без молока Товсті млинці