Коли приходить Масляна, хочеться спекти найсмачніші млинці, щоб приємно здивувати себе і сім’ю. Якщо вам потрібен рецепт млинців з сирною начинкою, скористайтесь нашим: тут замість традиційного солодкого молока для замішування тіста використовується кисла сироватка, що дозволяє кожному блинчику, вийде більш повітряним, м’яким, з безліччю малюсіньких дірочок. А крім сиру, який загортається в млинці, можна використовувати і будь-яку іншу начинку, наприклад, м’ясну.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Молочна сироватка – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на сироватці з сиром. Для початку потрібно розбити яйця у велику миску, додати туди сіль, цукор, олія соняшникова і сироватку. Розмішайте все дуже добре віночком до однорідності.

У тісто додайте борошно, її може знадобитися і більше, щоб тісто вийшло не рідким. Розмішайте тісто, щоб в ньому не залишилося грудок борошна.

нагрійте Сковорідку, якщо вона не має антипригарне покриття, її потрібно змастити рослинним маслом. Блін підсмажте з одного боку на середньому вогні, поки зверху він не покриється дірочками.

Запечіть млинець на сковороді з другої сторони. Таким же чином підсмажте всі млинці.

Для начинки змішайте сир з яйцем, цукром і сметаною.

Розітріть начинку до однорідної консистенції.

На середину кожного млинця викладіть по великій ложці сирної начинки. Поверніть млинці конвертиками.

Нагрійте масло рослинне на сковорідці обсмажте млинці з одного боку.

Потім підсмажте млинці з другої сторони і подавайте їх до столу гарячими зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без дріжджів Млинці з сиром Млинці на Масляну Млинці фаршировані сиром