Коли приходить Масляна, хочеться спекти найсмачніші млинці, щоб приємно здивувати себе і сім’ю. Якщо вам потрібен рецепт млинців з сирною начинкою, скористайтесь нашим: тут замість традиційного солодкого молока для замішування тіста використовується кисла сироватка, що дозволяє кожному блинчику, вийде більш повітряним, м’яким, з безліччю малюсіньких дірочок. А крім сиру, який загортається в млинці, можна використовувати і будь-яку іншу начинку, наприклад, м’ясну.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Молочна сироватка – 400 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців на сироватці з сиром. Для початку потрібно розбити яйця у велику миску, додати туди сіль, цукор, олія соняшникова і сироватку. Розмішайте все дуже добре віночком до однорідності.
У тісто додайте борошно, її може знадобитися і більше, щоб тісто вийшло не рідким. Розмішайте тісто, щоб в ньому не залишилося грудок борошна.
нагрійте Сковорідку, якщо вона не має антипригарне покриття, її потрібно змастити рослинним маслом. Блін підсмажте з одного боку на середньому вогні, поки зверху він не покриється дірочками.
Запечіть млинець на сковороді з другої сторони. Таким же чином підсмажте всі млинці.
Для начинки змішайте сир з яйцем, цукром і сметаною.
Розітріть начинку до однорідної консистенції.
На середину кожного млинця викладіть по великій ложці сирної начинки. Поверніть млинці конвертиками.
Нагрійте масло рослинне на сковорідці обсмажте млинці з одного боку.
Потім підсмажте млинці з другої сторони і подавайте їх до столу гарячими зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці з сиром Млинці на Масляну Млинці фаршировані сиром