Смачні ніжні ажурні млинці на вівсяному молоці – відмінний варіант для людей, у яких є непереносимість лактози. За смаковими якостями вони ні чим не поступаються млинців на молоці і, звичайно ж, значно смачніше млинчиків на воді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- вівсяне Молоко – 500 мл
- Ванілін – 1 гр.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – пучок
Процес приготування:
Готувати млинці на вівсяному молоці легко! У глибоку миску розбиваємо яйце, змішуємо його з цукром і сіллю, збиваємо.
Потім додаємо ванілін, вівсяне молоко і просіваємо борошно.
Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок. На цьому етапі тісто буде густим.
Тісто розводимо водою і добре перемішуємо. У нас вийшла однорідне рідке тісто.
На заключному етапі додаємо в тісто рослинне масло, перемішуємо і приступаємо до приготування млинців.
Сковороду для випічки млинців розігріваємо на середньому вогні.
Перед випічкою першого млинця сковороду змащуємо рослинним маслом. Надалі масло нам не знадобиться, так як воно вже міститься в тесті.
Наливаємо в сковороду половину ополоника тіста і рівномірно круговими рухами розподіляємо його по сковороді.
Смажимо млинець до золотистого кольору, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще близько хвилини.
Готові млинці звертаємо в рулетики, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням. Подаємо млинці на вівсяному молоці в теплому вигляді з джемом або медом. Приємного апетиту!
Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Тонкі млинці