Млинці на заквасці виходять трохи кислими з ароматом житнього хліба. Але не дивлячись на це, вони однаково добре поєднуються з солодкими і солоними начинками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Житня закваска – 260 гр.
- Вода – 150 мл
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати млинці на заквасці, збийте вінчиком яйця, закваску, сіль і цукор.
Соду з’єднайте з борошном, просійте і всипте до збитої раніше масі.
Влийте теплу воду і знову перемішайте до однорідної маси. Залиште тісто в теплі на 15-20 хвилин.
Розігрійте сковороду, змастіть її маслом для першого млинця. Влийте тісто, розподіліть по дну, обсмажте млинець з двох сторін. Продовжуйте пекти млинці, поки не закінчиться тісто.
Млинці подавайте відразу до столу зі сметаною, варенням або медом.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну