Млинці на заквасці виходять трохи кислими з ароматом житнього хліба. Але не дивлячись на це, вони однаково добре поєднуються з солодкими і солоними начинками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Житня закваска – 260 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати млинці на заквасці, збийте вінчиком яйця, закваску, сіль і цукор.

Соду з’єднайте з борошном, просійте і всипте до збитої раніше масі.

Влийте теплу воду і знову перемішайте до однорідної маси. Залиште тісто в теплі на 15-20 хвилин.

Розігрійте сковороду, змастіть її маслом для першого млинця. Влийте тісто, розподіліть по дну, обсмажте млинець з двох сторін. Продовжуйте пекти млинці, поки не закінчиться тісто.

Млинці подавайте відразу до столу зі сметаною, варенням або медом.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну