Апетитне і дуже популярне блюдо російської кухні – звичайно ж, млинці. Готувати це нехитре блюдо можна з різними начинками, однак найбільш смачними і насиченими виходять саме млинці з сьомгою та ікрою в якості начинки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 0,5 кг
- Молоко коров’яче – 0,6 л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 6 – 7 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сьомга солона – за смаком
- Ікра червона – за смаком
- Сир вершковий – за смаком
Процес приготування:
Готувати млинці з ікрою і сьомгою легко! Для початку приготуйте тісто для млинців. Яйця потрібно збити і з’єднати з молоком, додати сіль з розпушувачем. Потім потрібно поступово просіяти борошно за допомогою сита в миску, замішуючи звичайне млинцеве тісто. Додайте в нього рослинне масло і перемішайте. Потім почніть пекти млинці.
На плиті розігрійте пару сковорідок з маслом і почніть готувати млинці. Приблизно половину ополоника тесту розлийте по сковороді і обсмажте млинець з двох сторін по хвилині-дві. Готові млинці відразу ж складайте один на одного в тарілку і накривайте рушником, щоб млинці не сохли.
Коли всі млинці готові, їх можна начиняти сьомгою та ікрою. Сьомгу попередньо наріжте на тоненькі шматочки. Потім млинець покладіть шматочок риби, додайте смужку ікри і смужку вершкового сиру. Загорніть з млинця рулетик і повторіть процедури з рештою млинцями.
Готові рулетики з млинців з сьомгою та ікрою розріжте навскоси на шматочки і красиво розкладіть закуску із святкового блюда. Можна подавати до столу!
Млинці Млинці з червоною рибою Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Російські млинці