Млинці і так готуються досить швидко, а якщо використовувати міксер, то приготувати тісто ідеальної консистенції можна і зовсім за лічені хвилини. Не потрібно вручну інтенсивно вимішувати тісто, щоб позбутися від грудочок – це зробить чудо техніки самостійно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати млинці за п’ять хвилин просто! Для приготування тіста описаним способом зручно використовувати високий мірний стакан або глечик. Пізніше з нього можна просто наливати тісто на сковороду і не використовувати ополоник.
У склянку або глечик розбиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо рослинне масло, сіль і цукор, засипаємо відразу всю кількість борошна. Міксером вручну робимо пару рухів, щоб опустити борошно в рідину, інакше при початку збивання вона злетить у повітря. Тепер включаємо міксер і змішуємо інгредієнти до отримання однорідного рідкого тіста. При необхідності можна додати ще трохи борошна або підлити молока, щоб отримати ідеальну консистенцію.
Розігріваємо сковороду, змащуємо її перед першим млинцем невеликою кількістю рослинного масла і випікаємо млинці. Смажимо їх з обох боків до рум’яної скоринки на середній температурі плити.
Готові млинці складаємо стопкою на плоскій тарілці. Подаємо в гарячому вигляді з улюбленими добавками.
Приємного апетиту!
Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Російські млинці Тонкі млинці на молоці