Апетитні домашні коржики можна приготувати за простим рецептом без використання яєць. Пригостіть рідних ніжним десертом, на випічку якого не піде багато часу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування молочних коржиків без яєць? Молоко нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Занурюємо в нього цукор і ретельно розмішуємо.
Сюди ж додаємо просіяне борошно, рослинне масло і соду, гашену розчиненої у воді лимонною кислотою.
Вимішуємо тісто до щільного клубка.
Розкачуємо продукт в пласт товщиною 1 див.
З розкатаного тіста вирізаємо коржики за формою. Можна використовувати склянку або спеціальні кулінарні формочки.
Випікаємо заготовки 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Готовий десерт виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Після можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства