Знамениті молочні коржики можна приготувати на маргарині. Простий десерт, знайомий багатьом з дитинства, чудово доповнить домашнє чаювання. Оцініть швидкий у приготуванні рецепт.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування молочних коржиків на маргарині? Розм’якшений маргарин тонко нарізаємо і занурюємо в глибоку миску.
Засипаємо маргарин з цукром.
Розтираємо масу виделкою до гладкої і однорідної маси.
Вливаємо до продукту молоко і розмішуємо.
Далі розбиваємо до вмісту куряче яйце. Сюди ж додаємо соду, гашену оцтом.
Просіваємо борошно. Замішуємо масу до густоти.
Загустілий продукт розминаємо руками, поки не отримаємо щільне і однорідне тісто.
Тонко розкачуємо продукт і вирізаємо з нього коржики. Потім перекладаємо їх на деко з пергаментом.
За смаком посипаємо заготовки цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Даємо молочним коржикам трохи охолонути і викладаємо їх на тарілку. Готово, можна подавати до столу!
Молочні коржики