Знамениті молочні коржики можна приготувати на маргарині. Простий десерт, знайомий багатьом з дитинства, чудово доповнить домашнє чаювання. Оцініть швидкий у приготуванні рецепт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування молочних коржиків на маргарині? Розм’якшений маргарин тонко нарізаємо і занурюємо в глибоку миску.

Засипаємо маргарин з цукром.

Розтираємо масу виделкою до гладкої і однорідної маси.

Вливаємо до продукту молоко і розмішуємо.

Далі розбиваємо до вмісту куряче яйце. Сюди ж додаємо соду, гашену оцтом.

Просіваємо борошно. Замішуємо масу до густоти.

Загустілий продукт розминаємо руками, поки не отримаємо щільне і однорідне тісто.

Тонко розкачуємо продукт і вирізаємо з нього коржики. Потім перекладаємо їх на деко з пергаментом.

За смаком посипаємо заготовки цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Даємо молочним коржикам трохи охолонути і викладаємо їх на тарілку. Готово, можна подавати до столу!

Молочні коржики