Ніжні молочні коржики можна приготувати на кефірі. Десерт виходь апетитним і в міру солодким. Пригостіть домашніх або були ласощами, яке ідеально доповнить чашечку гарячого чаю.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 3,5 склянки
- Кефір – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати молочні коржики на кефірі? Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром. Збиваємо інгредієнти до однорідності.
Сюди ж додаємо одне яйце, соду, просіяне борошно і вливаємо кефір.
Розмішуємо, а після розминаємо руками, поки не отримаємо щільний гладкий ком.
Отримане тісто розгортаємо в тонкий лист і вирізаємо з нього коржики за формою. Товщина повинна бути не більше 1 див.
Сирі заготовки викладаємо на деко.
Обмазуємо збитим яйцем і молоком.
Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Ніжні молочні коржики на кефірі готові. Охолоджуйте ласощі і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства