Ніжні молочні коржики можна приготувати на кефірі. Десерт виходь апетитним і в міру солодким. Пригостіть домашніх або були ласощами, яке ідеально доповнить чашечку гарячого чаю.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 3,5 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати молочні коржики на кефірі? Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром. Збиваємо інгредієнти до однорідності.

Сюди ж додаємо одне яйце, соду, просіяне борошно і вливаємо кефір.

Розмішуємо, а після розминаємо руками, поки не отримаємо щільний гладкий ком.

Отримане тісто розгортаємо в тонкий лист і вирізаємо з нього коржики за формою. Товщина повинна бути не більше 1 див.

Сирі заготовки викладаємо на деко.

Обмазуємо збитим яйцем і молоком.

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Ніжні молочні коржики на кефірі готові. Охолоджуйте ласощі і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства