Домашні молочні коржики можна приготувати з ніжного пісочного тіста. Десерт ідеально доповнить чашечку ранкового чаю або кави. Спробуйте рецепт ласощі для всієї родини.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 80 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати молочні коржики ніжно-пісочний легко! Дістаємо вершкове масло з холодильника. Даємо йому трохи підтанути і розрізаємо на невеликі шматочки.
Розтоплюємо масло в сотейнику на плиті до рідкого стану. До нього додаємо цукор.
Відправляємо в масляну суміш яйце і молоко. Збиваємо до однорідності.
Слідом просіваємо борошно з розпушувачем. Руками розмішуємо тісто, поки не отримаємо гладкий і щільний клубок.
За допомогою качалки розкачуємо заготовку в тонкий лист.
З листа вирізаємо коржики за формою.
Перекладаємо десерт на деко з пергаментом. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Ніжні пісочний коржики для вашого сімейного чаювання готові. Приємного апетиту!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства