Просте і ніжне ласощі до чаю – молочні коржики. Десерт легко приготувати в домашніх умовах, не витративши на це багато часу. Близькі та гості оцінять смак готового частування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування молочних коржиків в домашніх умовах? Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Розтираємо продукт з цукром до отримання однорідної маси.
В окремому посуді збиваємо яйце з молоком.
З’єднуємо масляну суміш з яйцем і молоком. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо соду, гашену оцтом. Розмішуємо, після розминаємо руками до отримання гладкого і однорідного кома.
Готове тісто розгортаємо і вирізаємо з нього круглі коржики.
Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Молочні готові коржики. Розкладаємо їх по тарілках і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства