Ніжні молочні коржики, як в дитинстві, можна приготувати за Гостом. Простий домашній десерт вийде навіть у початківців пекарів. Подавайте ласощі до сімейного чаювання!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 75 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 4 гр.
- Сода харчова – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування молочних коржиків з дитинства по ГОСТу? Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і збиваємо до отримання гладкого крему.
Куряче яйце збиваємо. Його половину залишаємо для обмазування коржиків. В іншу вливаємо молоко і розмішуємо.
З’єднуємо обидві маси, додаємо до них борошно, розпушувач, соду, сіль і ванілін. Довго і ретельно вимішуємо тісто, поки воно не стане гладким і еластичним.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо з нього коржики за формою. Перекладаємо заготовки на деко, обмазуємо їх залишками яйця і випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Ніжні і рум’яні коржики можна викладати на тарілку. Подавайте десерт з чаєм або молоком.
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства