Молода картопелька з маслом і зеленню – це чудове блюдо! А якщо приготувати його на мангалі? Вийде рум’яна ароматна картопля з хрусткою скоринкою, яка стане відмінним доповненням до шашлику.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля (молодий) – 1 кг
- Кріп – 1 пучок
- Масло оливкова – 100 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Часник – 4 – 5 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати молоду картоплю на мангалі. Його чистимо від шкірки і промиваємо під струменем проточної води. Якщо у вас картопля зі свого городу – можна лише промити його під водою від піску, чистити від молодої тонкої шкірки не обов’язково. Часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через прес. Кріп промиваємо і дрібно рубаємо. Готуємо маринад: у невеликій ємності змішуємо оливкова олія, лимонний сік, часник, сіль і перець. Інгредієнти добре перемішуємо до однорідності. Заправляємо маринадом картоплю, добре перемішуємо і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі близько 30 хвилин.
В мангалі нам знадобиться велика кількість вугілля, так як для приготування картоплі потрібно близько півгодини. Якщо картопля великого розміру – розрізати його навпіл, щоб він швидше приготувався. На шампури акуратно нанизуємо картоплю і викладаємо їх на мангал.
Картоплю перевертаємо досить часто, щоб він рівномірно пропекался і підрум’яниться з усіх боків.
Готовий картопля буде рум’яне, з апетитною хрусткою скоринкою. А всередині – м’який. Картопля знімаємо з вогню і викладаємо на блюдо, вислану двома шарами фольги. Шампури з картоплею загортаємо у фольгу і даємо картоплі пропаритися близько 5 хвилин. Після чого можна знімати пробу, приємного апетиту!
Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі