Морквяні капкейки з лимонним курдом, приготовлені за нашим рецептом – це межа гастрономічної фантазії! Входить до складу коричневий цукор надає капкейкам приємний карамельний смак і відтінок, велика кількість прянощів – приголомшливий пряний аромат, апельсинова цедра – цитрусовий смак. Апельсиновий курд – це чудова рідка апельсинова начинка всередині капкейка, а ніжний вершковий сир ідеально гармонує з морквяним капкейком і лимонним курдом і завершує його ніжний образ.
Інгредієнти: на 15 порц.
- цукор – 175 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Кардамон – 1 щіпка
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Морква – 200 гр.
- Для крему-чіз: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Сир вершковий – 300 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Для курда: –
- Свіжовичавлений апельсиновий сік – 110 – 120 мл
- Цедра апельсина – 2 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Для приготування морквяного капкейків з лимонним курдом ми вибрали соковиту солодку моркву. Чистимо його від шкірки і подрібнюємо блендером або на дрібній тертці.
В глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно (якщо у вас немає цільнозерновий – замініть її пшеничним борошном) додаємо цукор, сіль, соду і спеції, в кінці додаємо цедру апельсина. Всі інгредієнти перемішуємо вінчиком.
В глибоку миску розбиваємо яйця кімнатної температури і збиваємо їх віночком до утворення легкої піни. Потім, не перестаючи збивати, тонкою цівкою вводимо рослинне масло і збиваємо 2-3 хвилини до однорідної консистенції.
В рідку суміш додаємо сухі інгредієнти і подрібнену моркву і перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.
У форму для випічки вкладаємо паперові формочки, працювати з ними дуже легко – змащувати форму не потрібно, врешті не треба відмивати форму від запеченого тіста, кожен капкейк знаходиться в індивідуальній упаковці та має гарний естетичний вигляд. В паперові форми викладаємо тісто, заповнюючи їх на 2/3. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-22 хвилини. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити з капкейків сухий.
Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого викладаємо їх на решітку і залишаємо до повного охолодження.
Займемося приготуванням крему: у чашу міксера викладаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури (ми дістали його з холодильника за 3 години до початку приготування капкейків) і додаємо цукрову пудру. Збиваємо до утворення пишної білої маси, на це піде 7-10 хвилин.
Потім додаємо в миску вершковий сир і ванільну есенцію і збиваємо до однорідної кремоподібної консистенції 2-3 хвилини. Перебивати крем не рекомендується, так як вершкові продукти можуть розшаруватися і відокремитися сироватка. Крем готовий, викладаємо його в кондитерський мішок з насадкою і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб він трохи остудився.
В жароміцний посуд відправляємо жовтки і цукор (їх необхідно відразу перемішати віночком, щоб у процесі нагрівання жовтки не згорнулися) сік і цедру лимона. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо суміш до кремоподібного стану, на це піде близько 10 хвилин.
Після того, як курд добре загуснув, знімаємо його з водяної бані і проціджуємо через сито, щоб він був однорідної ніжної консистенції.
Потім в курд додаємо нарізане невеликими шматочками вершкове масло, перемішуємо, щоб мало розтануло, закриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, щоб курд охолов.
охололих від капкейків за допомогою ножа або плунжера робимо отвори і наповнюємо їх лимонним курдом, використовуючи для цього кондитерський мішок або шприц або невелику ложку.
Потім капкейки прикрашаємо повітряним кремом і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Апельсинові маффіни Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної