Додавання деяких овочів у випічку, зокрема моркви, давно перестало бути дивиною. Цей овоч зовсім не відчувається в десерті, при цьому наділяє його цікавими смаковими якостями. Приготувати такі кекси не складе труднощів, адже морква присутній на кухні практично будь-якої господині.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Морква – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 120 мл
- Кефір – 80 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 290 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати морквяні кекси на кефірі? У глибокій мисці змішуємо рослинне масло, кефір і цукор до однорідної стану.
Додаємо до отриманої суміші яйця і моркву, яку попередньо натираємо на дрібній тертці. Якщо натерта морквяна маса виділяє занадто багато соку, віджимаємо її за допомогою марлевих серветок.
В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду, сіль, розпушувач і мускатний горіх.
Замішуємо тісто: до кефірно-морквяної маси поступово вводимо сухі продукти, добре збиваючи вінчиком. У результаті повинна вийти однорідна суміш без грудочок, і нагадувати консистенцію густої сметани.
Розливаємо отримані тісто по формочках (можна використовувати як силіконові, так і металеві) на 2/3 їхнього обсягу.
Ставимо кекси в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин. Готовність визначаємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
Ароматні морквяні готові кекси. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси з горіхами Кекси на рослинному маслі