Морквяні мафіни без цукру неодмінно сподобаються всім, хто веде здоровий спосіб життя, стежить за своїм харчуванням і береже фігуру. Ароматна випічка виходить дуже апетитною і збалансованої за смаком. Корисний десерт стане частим гостем на вашому столі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • в’ялена Журавлина – 1 жменя
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Вода – 0.25 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Морква – 200 гр.
  • Апельсиновий сік – 0.33 ст.
  • Цедра апельсина – 2 ч. л.
  • Вівсяні пластівці (№3) – 0.5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Лляне насіння – 1 ст. л.

Процес приготування:

Підготуйте інгредієнти для приготування морквяного мафінів без цукру. Моркву ретельно промийте в проточній воді і обсушити. Підготовлену моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку ємність. Апельсин промийте, обдайте окропом і дрібної теркою зніміть цедру. Додайте до моркви.

З апельсина, з якого знімали цедру, видавіть необхідну кількість соку і додайте до решти інгредієнтів. Влийте питну воду і рослинну олію. Додайте підсолоджувач за смаком і сіль. В якості підсолоджувача можна використовувати сироп топінамбура або цикорію, мед або натуральні замінники цукру.

Відміряйте необхідну кількість вівсяних пластівців, подрібніть за допомогою блендера або кавомолки. Викладіть в окрему ємність.

Відміряйте необхідну кількість борошна, просіяти через дрібне сито разом з розпушувачем в ємність з подрібненими вівсяними пластівцями, додайте лляне насіння і в’ялену журавлину. Добре перемішайте сухі інгредієнти.

Суміш сухих інгредієнтів поступово введіть до рідких інгредієнтів і ретельно перемішайте, скориставшись міксером.

Силіконові формочки заповнити приготованим тістом на 2/3 висоти. Наповнені тістом формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу обережно вийміть гарячі мафіни. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Повністю остиглі морквяні мафіни без цукру викладіть на велику тарілку або блюдо і подавайте на стіл до чаю або кави. За бажанням можна прикрасити глазур’ю з м’якого сиру.

Приємного апетиту!

Апельсинові маффіни Вівсяні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в силіконових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Мафіни класичні