У мене часто буває таке – зберуся приготувати якусь випічку до чаю, а яєць немає, і часу в магазин йти теж. Одного разу я знайшла рецепт бездоганних за смаком, ароматних морквяних мафінів без яєць. Хочу поділитися з вами своєю корисною знахідкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Морква (очищена) – 80 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Фундук – 50 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування морквяного мафінів без яєць? Моркву ретельно вимийте в прохолодній воді і обсушити. Підготовлену моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на середній тертці і викладіть в глибоку ємність. Додайте необхідну кількість цукрового піску, ванілін, сіль, влийте рослинне масло, апельсиновий і лимонний сік. Ретельно перемішайте.
Фундук або будь-які інші горіхи подрібніть в кавомолці, таким чином, щоб вони відчувалися в готової випічки. Добре поєднуватимуться і волоські горіхи з морквяним тестом.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність разом з розпушувачем, в кілька прийомів введіть в отриману раніше масу.
Ретельно перемішайте міксером або віночком до стану однорідної гладкої маси.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність пухкої випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпалити руки, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Викладіть на блюдо і прикрасити цукровою пудрою.
Повністю остиглі морквяні мафіни без яєць подавайте на стіл до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси на рослинному маслі Мафіни Мафіни класичні Пісні кекси