Дуже цікавий варіант морквяних мафінів з волоськими горіхами. Соковиті, вологі, ароматні, з рум’яною скоринкою. До складу входять волоські горіхи, а вони просто ідеально поєднуються з морквою. Для прикраси мафінів пропонуємо використовувати вершковий крем – він додасть ніжності і солодощі. Крім цього, такі яскраво-білі, кремові «шапочки» перетворюють десерт і просто ваблять швидше зняти пробу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 170 гр.
- Морква – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- цукор – 70 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Кориця – 0.25 ч. л.
- Гвоздика – 0.25 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.25 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 100 мл
- Сир вершковий – 1.5 ст. л.
- Цукрова пудра – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати морквяні мафіни з волоськими горіхами легко! Моркву ретельно промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Для випічки обов’язково потрібно вибирати молоді, ніжні і солодкі екземпляри. Від цього багато в чому залежить підсумковий смак десерту. Натираємо коренеплоди на тертці з отворами середнього розміру. Важливо, щоб слайсы тертої моркви були тонкими.
Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Зробити це можна як на плиті, так і в мікрохвильовці.
Волоські горіхи перебираємо від можливих домішок і крупно рубаємо ножем. Кілька половинок горіхів потрібно залишити цілими: пізніше вони знадобляться для прикраси готових мафінів.
Готуємо суху складову тесту. Для цього у мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, сіль, порошок кориці, мелену гвоздику і тертий мускатний горіх.
В окрему ємність розбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок і збиваємо все разом до отримання пінистої маси. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо по черзі до яйця, молоко і розтоплене вершкове масло.
Виливаємо отриману рідку масу в суху борошняну суміш і з допомогою віночка замішуємо густе тісто. Важливо розбити всі грудочки і добитися однорідності. Потім додаємо натерту моркву, рубані волоські горіхи і ще раз перемішуємо, щоб начинка рівномірно розподілилася по всій масі тіста.
Розкладаємо тісто по формах для мафінів. Найзручніше використовувати силіконові, оскільки їх і змащувати не потрібно, і діставати потім готові вироби дуже зручно. Форми можна заповнювати майже доверху, так як тісто, піднімаючись, тримає форму і формує горбок. Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форми з тестом на середній рівень. Час випічки – тридцять п’ять хвилин орієнтовно. Щоб перевірити готовність, протикаємо один з кексів дерев’яною шпажкою. Якщо вона вийшла сухою, випікання можна припиняти.
Після вилучення з духовки мафіни обов’язково звільняємо від формочок, щоб скоринка не розм’якшилася від конденсату. Поки кекси остигають, займемося кремом. Для цього охолоджені жирні вершки збиваємо до щільного стану. Важливо вчасно зупинитися і припинити збивання, інакше ніжний продукт можна перебити до відділення сироватки. Окремо збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою. Змішати обидві маси, потроху додаючи до сиру вершкову піну.
Покриваємо поверхню повністю охололи мафінів вершковим сиром. Прикрашаємо верхівки половинками волоських горіхів. Подаємо до столу з чашкою чаю або кави.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Кекси з горіхами Морквяні кекси ПП морквяні кекси