За цим рецептом ви приготуєте смачне і ситне блюдо, до якого ніхто не буде байдужий. Свинина добре поєднується з будь-якими грибами, але особливо – з лисичками, а сметана зробить її соковитою і м’якою. Готувати м’ясо з лисичками будемо на сковорідці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Лисички варені – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт м’яса з лисичками в сметанному соусі гранично простий! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування страви. Лисички (свіжі або заморожені) попередньо відваріть в підсоленій воді.
Шматок свинини наріжте на шматочки довільного розміру і форми.
Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому шматочки м’яса до золотистої скоринки.
Цибулю почистіть, наріжте на чверть колечка і перекладіть до м’яса.
Потім перекладіть в сковорідку відварені лисички і все перемішайте.
Залийте м’ясо з грибами гарячою водою і тушкуйте під прикритою кришкою до тих пір, поки м’ясо не приготується.
Якщо вода випарується, а м’ясо ще не готове, то долийте ще трохи гарячої води і страву за своїм смаком посипте сіллю і перцем.
Сметану, щоб не згорнулася при гасінні, розмішайте з 1 чайною ложкою борошна і перекладіть її до м’яса. Потушкуйте свинину зі сметаною ще 10 хвилин.
Страва готова. Розкладіть його в красиву порційний посуд.
Подайте до столу з будь-яким гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Страви з свинини