Рекомендую приготувати найсмачнішу паску. Тісто виходить пухким і м’яким. В якості начинки для здобної випічки можна вибрати улюблені сухофрукти і горіхи. Приготування паски займе набагато менше часу, ніж паски на дріжджах.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Сир – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Курага – за смаком
- Цукати – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати найсмачніший рецепт паски, у глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок.
Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером. Продовжуйте збивати до збільшення маси.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте, розтопіть на водяній бані. В яєчну масу поступово додайте розтоплене вершкове масло. Продовжуйте збивати міксером.
Сир додайте в яєчну масу і перемішайте міксером.
Вийде повітряна пишна маса.
Потім введіть харчову соду, погашену оцтом.
Необхідну кількість пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів.
Ретельно перемішайте тісто силіконової лопаткою.
Курагу переберіть, промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Введіть в сирне тісто разом з цукатами. Добре вмішайте в тісто. Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом і акуратно перекладіть тісто. Залиште тісто відпочити на 20 хвилин.
Заздалегідь розігрійте духовку до 160 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 50 хвилин. Тут дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Вимкніть духовку і залиште паски на 10 хвилин, не отримуючи їх. Готові паски вийміть з форми і охолодіть на решітці.
Тим часом приготуйте глазур. Я найчастіше використовую традиційну білкову глазур.
Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору на свій розсуд.
Приємного апетиту!
Великодні паски без дріжджів Великодні паски без родзинок Святковий стіл на Великдень Сирні паски з сухофруктами Сирні паски з цукатами Солодкі паски Страви на Великдень