Рекомендую приготувати найсмачнішу паску. Тісто виходить пухким і м’яким. В якості начинки для здобної випічки можна вибрати улюблені сухофрукти і горіхи. Приготування паски займе набагато менше часу, ніж паски на дріжджах.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Курага – за смаком
  • Цукати – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати найсмачніший рецепт паски, у глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок.

Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером. Продовжуйте збивати до збільшення маси.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте, розтопіть на водяній бані. В яєчну масу поступово додайте розтоплене вершкове масло. Продовжуйте збивати міксером.

Сир додайте в яєчну масу і перемішайте міксером.

Вийде повітряна пишна маса.

Потім введіть харчову соду, погашену оцтом.

Необхідну кількість пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів.

Ретельно перемішайте тісто силіконової лопаткою.

Курагу переберіть, промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Введіть в сирне тісто разом з цукатами. Добре вмішайте в тісто. Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом і акуратно перекладіть тісто. Залиште тісто відпочити на 20 хвилин.

Заздалегідь розігрійте духовку до 160 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 50 хвилин. Тут дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Вимкніть духовку і залиште паски на 10 хвилин, не отримуючи їх. Готові паски вийміть з форми і охолодіть на решітці.

Тим часом приготуйте глазур. Я найчастіше використовую традиційну білкову глазур.

Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Великодні паски без дріжджів Великодні паски без родзинок Святковий стіл на Великдень Сирні паски з сухофруктами Сирні паски з цукатами Солодкі паски Страви на Великдень