Гарячий спосіб засолювання сала в розсолі люблять у багатьох сім’ях. Смак сала виходить більш яскравим і виразним, а м’ясні прожилки м’якими ніжними. Для цього способу найкраще підходить свиняча грудинка.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Грудинка свиняча – 2.5 кг
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – 250 гр.
- Часник – 12 зуб.
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати смачний рецепт сала в розсолі гарячим способом просто! Сало для засолювання за даним рецептом промийте, поскобліть ножем шкірку і потім наріжте на шматочки будь-якого розміру. У каструлі закип’ятити потрібну кількість чистої води, насипте сіль, покласти лаврові листочки і горошини чорного перцю. У закипілу воду покладіть шматочки сала.
Коли сало закипить, поваріть його протягом 5 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь. Каструлю накрийте кришкою і укутайте рушником. Сало під рушником залиште до повного охолодження. За цей час сало добре розпариться. Після охолодження каструлю з салом поставте на 3 доби в холодильник. По закінчення цього часу сало вийміть з розсолу.
Почистіть і подрібніть на землянку зубки часнику.
До часнику насипте мелений чорний і гострий перець, мелену паприку, додайте рослинне масло і добре перемішайте.
Кожен шматочок сала намажте з усіх боків приготовленої ароматною сумішшю.
Потім ці шматочки сала помістіть контейнер, закрийте щільно кришкою і на добу помістіть в холодильник.
Через добу це смачне сало, приготоване в розсолі гарячим способом, що можете подати до столу зі свіжоспеченим хлібом та овочами. Зберігати таке сало можна протягом 2 тижнів, але ваші близькі з’їдять цей делікатес набагато раніше.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями