Куряча печінка вважається корисним і ситним продуктом. Щоб вона вийшла більш смачною і ніжною, використовуйте для приготування сметану. Страву можна подавати до обіду або вечері разом з гарніром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 130 гр.
- Прованські трави – 2 щіпки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати ніжну курячу печінку в сметані на сковороді. Курячу печінку ріжемо на шматочки поменше. Вирізаємо прожилки.
Занурюємо продукт в глибоку тарілку, заливаємо його холодною водою і залишаємо на 5 хвилин.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди тонко порізану цибулю. Смажимо до рум’янцю.
До цибулі викладаємо промиту печінку. Сюди ж додаємо сіль, мелений перець і прованські трави. Розмішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Додаємо в блюдо сметану, знову розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин.
Викладаємо печінка в сметані на тарілки і доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка з цибулею на сковороді Куряча печінка на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді