Це дуже смачний пиріг з ніжною начинкою з ревеню і сметани. Ревінь надає ласощів натуральну солодкість, а саме тісто виходить дуже розсипчастим і ароматним. Те що потрібно для гарного сімейного чаювання!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Маргарин вершковий – 90 гр.
  • Ревінь – 7 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування ніжного пирога з ревенем. Стручки ревеню потрібно очистити від червоної шкірки. Тепер нарізаємо їх на шматочки довжиною приблизно в 2 див. Змішуємо їх з 6 ст. л. цукру і залишаємо, щоб ревінь пустив сік.

Борошно просіваємо через ситечко і змішуємо її з разрыхлителе і ложкою цукру.

Маргарин розтоплюємо на маленькому вогні і збиваємо його з яйцем в легку пінку.

Змішуємо готову масу з маргарину з молоком, а також борошном і розпушувачем.

Беремо форму для випікання, добре промазуємо дно і бортики рослинним маслом. Викладаємо тісто рівним шаром і відправляємо його в холодильник на 15 хв, щоб тісто загусло.

Ще одне яйце змішуємо зі сметаною, додаємо до них крохмаль, ванільний цукор і масу з ревенем, перемішуємо.

Виймаємо форму з тестом їх холодильника і викладаємо на нього начинку. Ставимо пиріг запікатися в розігріту духову піч на 30 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню