Це дуже смачний пиріг з ніжною начинкою з ревеню і сметани. Ревінь надає ласощів натуральну солодкість, а саме тісто виходить дуже розсипчастим і ароматним. Те що потрібно для гарного сімейного чаювання!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Маргарин вершковий – 90 гр.
- Ревінь – 7 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування ніжного пирога з ревенем. Стручки ревеню потрібно очистити від червоної шкірки. Тепер нарізаємо їх на шматочки довжиною приблизно в 2 див. Змішуємо їх з 6 ст. л. цукру і залишаємо, щоб ревінь пустив сік.
Борошно просіваємо через ситечко і змішуємо її з разрыхлителе і ложкою цукру.
Маргарин розтоплюємо на маленькому вогні і збиваємо його з яйцем в легку пінку.
Змішуємо готову масу з маргарину з молоком, а також борошном і розпушувачем.
Беремо форму для випікання, добре промазуємо дно і бортики рослинним маслом. Викладаємо тісто рівним шаром і відправляємо його в холодильник на 15 хв, щоб тісто загусло.
Ще одне яйце змішуємо зі сметаною, додаємо до них крохмаль, ванільний цукор і масу з ревенем, перемішуємо.
Виймаємо форму з тестом їх холодильника і викладаємо на нього начинку. Ставимо пиріг запікатися в розігріту духову піч на 30 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню