Вашій увазі пропонується цікавий варіант приготування визначних огірків на зиму. Готуються вони в томатному соусі з додаванням болгарського солодкого і пекучого перцю. Огірочки ріжуться на шматочки, тому в цій заготівлі можна використовувати некондиційні плоди.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати обладнаний салат з огірків, помідорів і перцю на зиму. Огірочки залийте на 2 години холодною водою. Помідори промийте, хрестоподібно надріжте шкірку і на 2 хвилини залийте окропом. Потім зніміть шкірку. М’якоть наріжте на шматочки і подрібніть в чаші блендера до стану пюре. Потім перелийте сік в каструлю і поставте на невеликий вогонь на 15 хвилин.
Помийте солодкий і пекучий перець, очистити від насіння і також подрібніть в пюре за допомогою блендера. Отримане пюре перелийте в каструлю до томатного соусу, додайте необхідну кількість солі, цукру і масла і поваріть ще 10 хвилин.
Замочені огірки промийте проточною водою і наріжте їх на кружечки товщиною до 0,5 см. Огірки перекладіть в овочеве пюре і поваріть їх протягом 5 хвилин, не більше.
Почистіть зубки часнику, подрібніть на часничниці і додайте до огірків. Налийте до них оцет, перемішайте і поваріть ще 1 хвилину.
Приготовані огірки розкладіть в стерильні баночки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Банки переверніть на кришки, укутайте теплим покривалом і залиште до повного охолодження. Потім перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання до зими.
Їжте на здоров’я!
Асорті з огірків і помідорів на зиму Гострий салат з огірків на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салати без моркви на зиму Салати з помідорів на зиму