Багато господинь не люблять довго возитися з закрутками і обпалювати руки об гарячі стерилізовані банки. В такому випадку рецепт хрустких маринованих огірків без стерилізації буде дуже до речі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 700 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 20 гр.
- Моркву – 20 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Листя вишні – 2 шт.
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка – 3 гілки
Процес приготування:
Рецепт огірків на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Огірки промийте і замочіть їх у холодній воді на 2-3 години.
Банки і кришки для закачування стерилізуйте яким зручним вам способом, зачекайте поки вони висохнуть. На дно банки покладіть спеції, часточки лука, моркви, часник і свіжу зелень.
Обріжте кінчики огірків з двох сторін і укладіть їх у банку.
Закип’ятіть воду і залийте їй банку так, щоб вода покрила огірки, залиште під кришкою на 15-20 хвилин.
Через час злийте воду, знову прокип’ятіть її і залийте в банку, залиште на 15-20 хвилин.
Знову злийте воду, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть до кипіння і влийте оцет.
Залийте маринад в банку, щільно закрийте кришкою, залиште її догори дном до охолодження, вкривати теплою ковдрою не обов’язково.
Готовність огірків можна визначити за їх кольором, вони повинні стати приємного оливкового кольору. Зберігайте їх у темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з петрушкою на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму