Багато господинь не люблять довго возитися з закрутками і обпалювати руки об гарячі стерилізовані банки. В такому випадку рецепт хрустких маринованих огірків без стерилізації буде дуже до речі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 700 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 20 гр.
  • Моркву – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 3 гілки

Процес приготування:

Рецепт огірків на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Огірки промийте і замочіть їх у холодній воді на 2-3 години.

Банки і кришки для закачування стерилізуйте яким зручним вам способом, зачекайте поки вони висохнуть. На дно банки покладіть спеції, часточки лука, моркви, часник і свіжу зелень.

Обріжте кінчики огірків з двох сторін і укладіть їх у банку.

Закип’ятіть воду і залийте їй банку так, щоб вода покрила огірки, залиште під кришкою на 15-20 хвилин.

Через час злийте воду, знову прокип’ятіть її і залийте в банку, залиште на 15-20 хвилин.

Знову злийте воду, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть до кипіння і влийте оцет.

Залийте маринад в банку, щільно закрийте кришкою, залиште її догори дном до охолодження, вкривати теплою ковдрою не обов’язково.

Готовність огірків можна визначити за їх кольором, вони повинні стати приємного оливкового кольору. Зберігайте їх у темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з петрушкою на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму