Хрусткі солоні огірочки – ідеальна закуска для зимового столу. Блюдо відмінно підходить до м’яса, картоплі та інших популярних страв. Можливо, саме цей рецепт стане вашим фірмовим.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків на зиму пальчики оближеш. Огірки ретельно промиваємо. Розрізаємо вздовж на 4 частини кожен.
В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, олію, оцет і подрібнений часник. Перемішуємо. Потім заливаємо маринадом огірки. Залишаємо на дві години.
Викладаємо огірки в стерилізовані банки. Заливаємо маринадом з огірковим соком. Якщо заливки буде мало, то можна додати окропу. Банки кип’ятимо 15 хвилин у великій каструлі.
Потім закриваємо кришками і закутуємо на час рушником. Смачні хрусткі огірочки на зиму готові!
Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з часником на зиму Різані огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму