Хрусткі огірки, за смаком нагадують бочкові, можна виготовити вдома в банках. По рецепту огірки виходять досить гострими, оскільки використовується маринований перець. Такий перець можна зробити вдома або купити в магазині, він точно не забродить у заготовці на відміну від свіжого.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,6 – 1,8 кг
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Корінь хрону – 1 див.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 90 гр.
  • Перець маринований (гострий) – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків на зиму, як діжкові? Вимочити огірки в холодній воді протягом 5 годин, щоб вони увібрали в себе вологу і стали хрусткими.

Банки вимити з содою і виполоскати. Покласти в банку лист і корінь хрону, листя вишні, кріп, часник, почищений і порізаний пластинками.

Щільно укласти в банку огірки.

Зверху висипати на них сіль.

Воду закип’ятити в чайнику, залити вміст банки доверху. Накрити банку марлею і зафіксувати її гумкою.

Поставити банку в таз і залишити на 2 діб бродити при кімнатній температурі. Розсіл помутніє, стане пінитися.

Через 2 доби злити розсіл у велику каструлю, долити близько 300 мл води, трохи підсолити. Прокип’ятити розсіл 5 хв., знімаючи піну. Покласти в банку з огірками гострий перчик.

Залити огірки киплячим розсолом, заповнюючи банки до самого горлечка. Закатати простерилизованными кришками. Після охолодження віднести банки в підвал.

Огірки виходять щільні, солоні, гострі і хрусткі.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму без цукру