Хрусткі огірки, за смаком нагадують бочкові, можна виготовити вдома в банках. По рецепту огірки виходять досить гострими, оскільки використовується маринований перець. Такий перець можна зробити вдома або купити в магазині, він точно не забродить у заготовці на відміну від свіжого.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,6 – 1,8 кг
- Листя хрону – 1 шт.
- Корінь хрону – 1 див.
- Листя вишні – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 90 гр.
- Перець маринований (гострий) – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків на зиму, як діжкові? Вимочити огірки в холодній воді протягом 5 годин, щоб вони увібрали в себе вологу і стали хрусткими.
Банки вимити з содою і виполоскати. Покласти в банку лист і корінь хрону, листя вишні, кріп, часник, почищений і порізаний пластинками.
Щільно укласти в банку огірки.
Зверху висипати на них сіль.
Воду закип’ятити в чайнику, залити вміст банки доверху. Накрити банку марлею і зафіксувати її гумкою.
Поставити банку в таз і залишити на 2 діб бродити при кімнатній температурі. Розсіл помутніє, стане пінитися.
Через 2 доби злити розсіл у велику каструлю, долити близько 300 мл води, трохи підсолити. Прокип’ятити розсіл 5 хв., знімаючи піну. Покласти в банку з огірками гострий перчик.
Залити огірки киплячим розсолом, заповнюючи банки до самого горлечка. Закатати простерилизованными кришками. Після охолодження віднести банки в підвал.
Огірки виходять щільні, солоні, гострі і хрусткі.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму без цукру